Zöld?

Mitől válik fenntarthatóvá a Green Wedding kollekció?

Green Wedding fenntarthatóság

A fenntarthatóság, a tisztességes munkakörülmények és az időtálló tervezés egyaránt fontos jellemzői a Green Wedding ruhakollekciónak. A WILVORST az első olyan férfi ruházati gyártó, amely fenntartható esküvői öltönyöket kínál a férfiak számára. Szokásaink nem csupán a környezetvédelem és a táplálkozás esetén változnak meg, de a ruházat területén is. A fenntarthatósági ikonok leírását megtekintve Ön is megismerheti, hogy mely területekre koncentráltunk.

Fenntartható anyagok

Fenntartható anyagok

A Green Wedding esküvői öltönyök elkészítéséhez kizárólag Olaszországból és Németországból származó tiszta gyapjút használtunk, melyet olyan természetes anyagokkal kombinálunk, mint a len. A szövetek nagy részét az olasz Marzotto Group biztosítja, amely óriási törekvéseket tesz a környezetvédelem érdekében. A Marzotto évente mintegy 21 millió méter gyapúszálat állít elő, amellyel a globális termelés 12%-át adja. A közelmúltban 3 millió eurót fordítottak a gyártási folyamataik fejlesztésére. A gyárban található hagyományos izzókat korszerűbb, LED-es fényforrásokra cserélték, melyek energiaszükségletét a tetőn elhelyezett napelemek biztosítják. A szövetek elkészítéséhez használt vegyszerek mennyiségét a töredékére sikerült csökkenteniük. A korszerűsítésnek köszönhetően a CO2-kibocsátásuk 10%-kal, míg a NOx 30%-kal csökkent. A vízfogyasztás ugyancsak 30%-kal redukálódott.

A zakó bélése viszkózból készül. A viszkóz alapanyaga a fák rostjaiból kinyert cellulóz. Elsősorban hulladék lucfenyőt, erdei fenyőt, bükkfát, vagy hulladék pamutot használnak az előállításához. A gombokat tagua dióból állítjuk elő, míg a nyakkendők és díszzsebkendők alapanyaga 100% selyem.

Németország és EU

Németország és EU

Fenntartható esküvői ruhakollekciónk minden darabját nagy odafigyeléssel terveztük és fejlesztettük Northeim városában, és a legmagasabb minőségi előírások szerint gyártottuk Németországban és az Európai Unióban. Tudta, hogy naponta mintegy 150 öltönyt készítünk el? További részleteket a WILVORST oldalán olvashat.

Tisztességes munkakörülmények

Tisztességes munka

A tisztességes termelés magától értetődik számunkra. Németországban és az Európai Unióban a WILVORST összes alkalmazottja tisztességes béreket kap, és tisztességes munkakörülmények között dolgozik.

Azo-mentes színezékek

Azo-mentes színezékek

Fenntartható esküvői öltönyök vegyszerek nélkül – a vegyi anyagok alkalmazása szóba sem kerülhetett. A gyártáshoz kizárólag Olaszországból származó anyagokat használtunk, amelyeket azo-mentes színezékekkel kezeltünk.

Rövidített szállítási útvonalak

Rövidített szállítási útvonalak

A környezet védelme érdékeben csökkenteni tudtunk a szállítási útvonalak hosszán, mivel a felhasznált anyagok Németországból és az Európai Unióból származnak. A ruhák címkéit készítő nyomda mindössze 2 utcányira található a WILVORST gyártól.

Időtálló tervezés

A Green Wedding kollekció a termékek hosszan tartó használhatóságát is garantálja. A tervezés során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy az öltönyök, zakók és csokornyakkendők egyaránt időtállóak legyenek. Ennek köszönhetően a vőlegény az esküvő után is viselheti öltönyét.

További érdekességek

Öltözz fenntarthatóan

Fotózásaink helyszíne: Annak érdekében, hogy hosszú utak során ne terheljük feleslegesen a környezetet, a fotózásra természetesen Németországban került sor.

Menyasszonyi ékszerek és kiegészítők: A fotózásokon használt menyasszonyi ékszereket a BeWooden biztosította. A cég nagy jelentőséget fordít a fenntarthatóságra, és élettartam garanciát vállal termékeire.

Menyasszonyi ruhák: A fotózásra készült esküvői ruhákat Rike Winterberg bocsátotta rendelkezésünkre, aki fenntartható esküvői ruhákat készít Hannoverben.

Díszítés: A fotózásokon és az esküvői kiállítások standjain használt díszítés többnyire múzeumokból, bolhapiacokról származik. Gondoskodtunk arról is, hogy elsősorban természetes anyagokat használjunk!

Papír és nyomtatás: Fenntartható módon készült öltönyhöz, kizárólag fenntartható módon előállított papír illik. A közeli nyomdában fenntartó módon készülnek brosúráink.

Vállfák: Környezetbarát módon készülnek Olaszországban. A Mainetti az első vállalat, amely ökológiai szempontból fenntartható vállfákat készít fahulladékból.

Címke: A zakón található címke nem csupán környezetbarát papírból készült, de egyben a vőlegény kitűzője is. Egyszerűen helyezze virágföldbe, öntözze meg és várjon, míg kinő a virág!